Over ons

Veerkracht transitie consultancy

 

Vanaf dag 1 helpen we onze klanten de basis voor transitie-succes te leggen. Dat is onze focus. De beloning voor een goed afgeronde klus is voor ons de mogelijkheid om méér te doen. Daarom geloven we dat tevreden klanten die ons bij anderen aanbevelen de sleutel tot ons succes zijn. Mirjam Bemelmans is al jarenlang actief bij de transitie. Van plasticafval projecten, boomwaarderingscampagne tot de organisatie van de Groene Innovatieroute. Als echte duurzaamheidsspecialist met een multidisciplinaire blik, duurzaamheid blijft niet in de groene hoek maar is verbonden met innovatie en is sociaal. Verder weet zij ‘van onderop’ mensen te verbinden zodat krachten en kennis worden gebundeld. Zij was kartrekker van burgerinitiatief schaliegasvrij Boxtel en is bestuurslid van Schaliegasvrij Nederland. In Nederland zal niet meer worden gefracked en schaliegas blijft voorlopig onder de grond zitten.

Ze heeft een brede opleidingsachtergrond HBO Marketing, NLP (neuro linquistisch programmeren) tot een Masterclass bij Drift Versnellen van de energietransitie.

En wordt onder andere geinspireerd door Active hope van J. Macey, biomimicry, hoe bomen communiceren, Naomi Klein, waardengerichte communicatie, creatief denken, donut economie, ecocide, fossielvrij, ware winst van C. Felber, de klimaatbeweging, filosoof N Chomsky, de energetische mens en water is meer dan materie M. Emoto.

 

Mirjam werkt zelfstandig en beschikt over een ruim netwerk van samenwerkende specialisten.

Duurzaamheid is een groene draad die al lang door haar leven loopt. Maar met een gezin met opgroeiende kinderen weet ze hoe lastig het is een kleine voetafdruk te combineren de leefwereld van onze kinderen. We hebben als consument veel meer invloed dan we zelf denken om de wereld te verduurzamen. Dat betekent wel dat we harde keuzes moeten maken. Uiteindelijk verrijkt het iedereen.

Why swim when you can fly is haar levensmotto.